Prijeli 74 migrantov, v gozdovih jih čakajo navodila, hrana in obleka

Tako na območju kočevske občine, sredi gozda, čakajo migrante polni nahrbtnik s hrano, oblačili in pijačo. (vir: bralec)

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 74 prijetih tujcih, ki so včeraj od 6. do danes do 6. ure nezakonito prestopili državno mejo. 

Hkrati smo ponovno priča sporočilom bralcev, ki nam pošiljajo fotografije, iz katerih je razvidno, da so migranti vodeni, v gozdovih pa jih čakajo usmeritve, navodila in nahrbtniki.

Tokrat so fotografije iz okolice Kočevja. Zanimivo pri tem je, da s PU Ljubljana že več dni ne poročajo o izsledenih in prijetih.

Podobnim sporočilom in fotografijam smo bili priča v času vlade Marjana Šarca.

PU Novo mesto: 11 prijetih

PU Novo mesto navaja, da so prijeli 11 migrantov. V Ponikvah na območju Brežic so jih prijeli 9 Indijcev in v Dolenjcih pri Adlešičih 2 Pakistanca.

Policija na svoji spletni strani poroča o 33 prijetih nezakonitih migrantih, vendar so to lahko razlike glede na ure prijetja, predvidoma bi bila razlika lahko zajeta v jutrišnjem poročilu, kar bomo spremljali.

S PU Novo mesto pa dodajajo, da policijski postopki s tujci še niso zaključeni, kar glede na usmeritve v času vlade Roberta Goloba pomeni, da so jih ali pa jih še bodo odpeljali v azilni dom.

PU Maribor: 14 prijetih

prijeli 9 nezakonitih migrantov, od tega štiri Afganistance na priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak. Te so vrnili hrvaškim varnostnim organom. Policisti PPIU Maribor pa so na območju Slovenske Bistrice obravnavali obravnavali 4 državljane Maroka in 1 državljana Alžirije.

PU Koper: 49 prijetih

(PU Koper sicer o le 12 prijetih, prav iz njihovih objav pa je razvidno, da so vedno bolj skopi z informacijami.)

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Fotografije z območja gozdov v bližini Kočevja:

Tako je sredi kočevskih gozdov označena pot za migrante.
Lepo spakirano in pripravljeno za prevzem, kot v času Šarčeve vlade (območje Kočevja).

Foto: Bralec

K. R.