sreda, 24 julija, 2024
Doma Bela krajina Prijeli 69 migrantov in dva tihotapca

Prijeli 69 migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična.

Ob koncu tedna so slovenski policisti prijeli 69 nezakonitih migrantov in dva voznika, tihotapca. Največ, kar 41, so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto.

Prijeli so Maročane, Egipčane, Afganistance, Alžirce, Pakistance in državljane Kosova.

PU Novo mesto: Prijeli 41 migrantov 

Prijeli so 30 nezakonitih migrantov, in sicer v krajih Srebrniče, Slovenska  vas, Gornja Težka Voda, Mihalovec, Rajnovšče, Veliki Ban in Budganja vas.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (13), Egipta (8), Afganistana (4), Alžirije (4) in Pakistana (1).

Na mejnem prehodu Obrežje so v tovornem delu vozila z registrskimi oznakami Severne Makedonije našli 8 Afganistancev. Danes ponoči pa so na tovornem vlaku z žitom v Dobovi, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije, na podestu našli 3 Iračane.

Prijete na mejnem prehodu in vlaku so vrnili hrvaškim varnostnim organom, za ostale policijski postopki še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 5 migrantov

V petek in soboto so prijeli 4 Maročane in včeraj še enega. Prijeli so jih v krajih Črna vas, Peščenik in Ljubljana. Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 14 migrantov in tihotapca

Prijeli so 14 migrantov, in sicer na območju Kopra 9, Pirana 3 in Kozine 2. Pri Čenturju so v petek ob 23.40 prijeli še 4 državljane Kosova, ki jih je v Sloveniji z osebnim avtomobilom peljal 58-letni državljan Romunije, v državo pa so prišli nezakonito. Glede na državljanstvo je bilo sedem Kosovcev in 7 Afganistancev.

PU Maribor: Prijeli 9 migrantov in tihotapca

V soboto so na območju Podlehnika prijeli 34-letnega  državljana
Kosova, ki je v vozilu je prevažal 3 potnike, prav tako državljane Kosova. V postopku ugotovljeno, da imajo voznik in dva potnika urejen status v Nemčiji, 26 letna državljanka Kosova pa  je  imela  zgolj  vizo  za Republiko Hrvaško. Vsem štirim je bila izrečena  globa,  26  letna državljanka Kosova pa je bila po končanem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Gruškovja so prijeli 6 Afganistancev, ki so se skriti v tovornem  prostoru turškega polpriklopnika, skriti v hladilnik za cvetje, poskušali izmakniti mejni kontroli. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.