Prijeli 65 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

V zadnjih 24 urah je bilo v Sloveniji prijetih 65 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 31, so jih prijeli na območju PU Maribor, sledi PU Koper (23). Na območju PU Novo mesto so jih prijeli 8.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj prijeli 6 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V Dobovi pa so na enem od tovornih vlakov izsledili še 2 migranta.

Prvih 6, državljanov Bangladeša, so prijeli v Dolenji Stari vasi pri Šentjerneju. Mejo so prestopili na Gorjancih. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Danes ponoči pa so v Dobovi med kontrolo tovornega vlaka na
vstopu v Slovenijo v enem izmed vagonov, natovorjenih s peskom, odkrili 2 državljana Libije. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz Policijske uprave Ljubljana poročajo o enem prijetem Afganistancem na območju Ljubljane.

Na območju Policijske uprave Koper so prijeli 21 migrantov, državljanov Afganistana, Bangladeša, Pakistana in Sirije. Obravnavali so še 2 državljana Hrvaške, ki sta prečkala državno mejo mimo mejne kontrole.

Policija pa je na svoji spletni strani objavila, da so v zadnjih 24 urah na območju PU Maribor prijeli kar 31 migrantov, še 3 na območju PU Murska Sobota in 2 na območju PU Kranj.

Skupno je to 63 oseb, k temu je treba prišteti še dva Libijca ponoči v Dobovi. Skupno je bilo prijetih 65 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (32), Pakistana (22), Afganistana (4) in Libije (2).

S PU Maribor so naknadno sporočili, da je včeraj tihotapec v tem kombiju na fotografiji prevažal kar 30 migrantov, v kombiju je bil tudi tujec, ki jih je privedel čez hrvaško-slovensko mejo. Oba so priprli, migranti pa so v postopku vračanja hrvaškim pravosodnim organom.

Migranti, zloženi kot vžigalice. 30 jih je bilo v tem majhnem prostoru. (foto: PP Podlehnik)

M. D.