Prijeli 47 migrantov, v azilnem domu danes zavrelo

V Azilnem domu na Viču je danes prišlo do nasilja, prispeli so tudi reševalci,. ki so morali oskrbeti več ljudi.

Slovenski policisti so včeraj prijeli 47 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih 13 prijeli na območju Črnomlja in Metlike. Na Obrežju so prijeli 4, ljubljanski policisti pa še 4 ilegalne migrante.

Na Primorskem so prijeli 19 oseb, od tega večino (10) na območju Kopra. Dodatno so v Ilirski Bistrici opazili osebni avto Ford Mondeo, v katerem so po zasledovanju našli 7 ilegalnih migrantov.

Na območju Bele krajine so migrante prijeli v Spodnji Preloki in na Bojancih (občina Črnomelj) ter v Boldražu (občina Metlika).

Nasilje v azilnem domu v Ljubljani

Danes pa se je prvič, kar je znano, zgodilo nasilje tudi v Azilnem domu na Viču v Ljubljani, kjer so zavladale izredne razmere. Nasilje se torej seli tudi v Slovenijo.

Posredovali so tudi policisti, tudi s psom.

Po prvih informacijah varnostniki niso vzdržali pritiska migrantov na kuhinjo in deljenje obrokov. Grozili so, eden od varnostnikov pa je nato uporabil solzilec. Posredovali so policisti, tudi s psom. Prispelo je tudi reševalno vozilo.

V azilnem domu, ki lahko sprejme 203 migrante, trenutno biva okrog 400 migrantov, zato jih zaposleni ne morejo več obvladovati. Zmanjkuje prostora, migranti pa spijo tudi na hodnikih, v jedilnici in učilnicah. Napetost narašča.

(foto: Nova24tv.si)

C. R.

novo staro popularno
Frenk

Muslimanski migranti iskoriščajo azilno politiko Slovenije in se smejejo Slovencem. To se imamo zahvaliti, Cerarju, Šarecu in levičarski eliti na vladi, ki ni dovolila referenduma o Marakeški deklaraciji. Glas ljudstva Slovenije bi zmagal. Zato imamo zdaj probleme z musliči. Muslimanski imami povsod po svetu pridigajo, kako je džihad njihova sveta stvar in je dovoljen pogrom nad krščansko populacijo. Tudi v Sloveniji musliči se strinjajo s tem??Varnostna situacija v Sloveniji je nična, ker avtohtono prebivalstvo ne more zavarovati policija in niti vojska. Vsi so že preobremenjeni z temi muslimanskimi migranti. Vsaka čast policistom, ki se trudijo po svojih močeh, samo kaj… Preberite več »

Pr'koritu

Kosa mora biti vedno nabrušena, vile in nož za salame pa ob vhodu na notranji strani vrat. To je po staroslovenskem feng-šuju. Predniki so poznali številne modrosti. Ampak to zares nima nobene veze z migranti.