Prijeli 47 migrantov in tihotapca

Vrt pri Predgradu. (vir: Wikipedija)

Slovenski policisti so ob koncu tedna prijeli 47 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in tihotapca, slovenskega državljana. Nekateri postopki s prijetimi še potekajo, nekatere pa so že predali hrvaškim varnostnim organom. 

Največ migrantov oziroma dobro polovico vseh so prijeli na območju Vrta, kraju ob Kolpi v Poljanski dolini, v bližini Predgrada pri Starem trgu ob Kolpi.

PU Ljubljana: Prijeli 24 migrantov

Policisti so včeraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vrta (občina Kočevje) izsledili in prijeli  24  tujcev (državljane Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

PU Novo mesto: Prijeli 8 migrantov in tihotapca

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novi vasi pri Mokricah ustavili osebni avtomobil Škoda octavia slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni državljan Slovenije v vozilu prevaža 4 državljane Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vozniku so odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil. S  kazensko ovadbo ga bodo privedli k
preiskovalnemu sodniku.

Na Obrežju pa so pri kontroli tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak med tovorom odkrili 2 državljana Afganistana. Na podvozju tovornega vozila, prav  tako  bolgarskih registrskih oznak, so odkrili še 2 državljana Albanije, ki sta se poskušala izogniti mejni
kontroli. Vse prijete tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Koper: Prijeli 10 migrantov

V petek popoldan so policisti pri Podgorju obravnavali 5 državljanov Irana,
v  soboto v Gračišču državljana Pakistana, pri Knežaku pa 4 državljane
Afganistana.

PU Maribor: Prijeli 2 migranta

V soboto zjutraj so policisti v Gruškovju, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki  ga je vozil državljan Turčije, odkrili 2 državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Celje: Prijeli 3 migrante

V petek popoldne so v Rogatcu obravnavali 3 državljane Kosova, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih migrantih ne poročajo.

Večino migrantov so prijeli v Vrtu, kraju ob Kolpi.

M. D.