Prijeli 23 migrantov, kar 20 pri Otočcu

Območje ob avtocesti, bencinski servis Starine, kjer so policisti v petek zvečer prijeli 20 nezakonitih migrantov. Iskali so jih več ur, tudi s helikopterjem. Očitno so prišli iz kampa pri Šentjerneju, o čemer smo že poročali zjutraj.

Ob koncu tedna so policisti novomeške policijske uprave prijeli 23 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Na območju Gorenjega Vrhopolja pri Šentjerneju (pod Gorjanci) so prijeli 2 nezakonita migranta, enega na območju Dolža in kar 20 na območju Herinje vasi pri Otočcu.

Prijeti pri Herinji vasi, v neposredni bližini bencinskega servisa Starine, so očitno prišli iz šentjernejskega konca in dela, kjer je bil vzpostavljen migrantski tabor.

Glede na sporočilo novomeške policijske uprave bodo (ali pa so že) delavci pristojne komunalne službe odpadke v tem kampu odstranili. Spomnimo. Odvoz odpadkov plača občina, vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov pa občini nato povrne stroške.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (22), eden naj bi bil Maročan.

S PU Novo mesto navajajo, da postopki s prijetimi še niso zaključeni. Kar pomeni, da se še ne ve, koliko jih bodo lahko vrnili na hrvaško stran oziroma, kakšna bo njihova nadaljna pot.

Širše območje Herinje vasi, ob avtocesti, pri Otočcu in bencinskemu servisu Starine, kjer so v petek zvečer prijeli 22 nezakonitih migrantov.

C. R.