Prijeli 220 migrantov in tri tihotapce

Delček v petek prijetih na Ljubljanskem barju (vir: Twitter)

S policijskih uprav poročajo, da so v preteklih dneh (od petka do danes zjutraj) prijeli 220 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi tri tihotapce, ki so pristali v priporu. Največ nezakonitih migrantov so tokrat prijeli na območju Policijske uprave (PU Ljubljana).

Zanimivo je, da se število narodnosti povečuje, med tujci, ki iščejo nezakonite poti za vstop v Slovenijo, so bili tokrat (poleg že znanih državljanstev) državljani Komorija (otoške državice med severnim Madagaskarjem in severnim Mozambikom) ter Indije.

PU Novo mesto: Prijeli 28 migrantov in tihotapca

Policisti so od petka do danes zjutraj prijeli 26 migrantov. V Kotu pri Semiču so jih prijeli 12, v Komarni vasi nad Črmošnjicami 6 in v Mihalovcu (na območju Brežic) 8 migrantov.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (11), Afganistana (10), Komorija (3), Maroka (1) in Sirije (1).

Včeraj popoldne pa so v Čatežu ob Savi ustavili BMW angleških registrskih oznak in ugotovili, da državljan Velike Britanije v vozilu prevaža 2 državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Okoliščine policisti še preverjajo.

PU Ljubljana: Prijeli 130 migrantov in dva tihotapca

Včeraj in danes ponoči so prijeli 56 migrantov, in sicer na območju Snežnika, Mozlja in Ljubljane.

V okviru tega so sinoči, nekaj pred 20. uro, policisti na območju Snežnika ustavili kombi z bolgarskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 39-letni državljan Bolgarije. V kombiju je prevažal 43 tujcev (Pakistancev in Bangladešcev). Tihotapcu so odvzeli prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

V petek in soboto, pa so prijeli 87 migrantov, in sicer na območju Škofljice, Lipovca, Željn, Gorenjih Žag, Koprivnika, Klinje vasi in Ljubljane.

Vsi prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Afganistana, Maroka, Bangladeša, Alžirije in Indije. O 53 prijetih v tovornem vozilu na območju Škofljice smo že poročali. Tihotapcu so odvzeli prostost.

PU Koper: Obravnavali 57 migrantov

Na območju PU Koper so policisti od petka, 7. 8. 2020 od 6. ure, do danes, 10. 8. 2020 do 6. ure, obravnavali 57 oseb, od tega so jih 32 vrnili italijanski varnostni organi. Do sedaj je bilo 30 oseb že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, za 13 oseb pa so hrvaški varnostni organi zavrnili sprejem. 14 oseb bo vračanih hrvaškim varnostnim organom po končanih postopkih tekom današnjega dne.

Na območju Ilirske Bistrice so obravnavali 38 tujcev, Kozine 13 in Kopra 6.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (25), Afganistana (24), Bangladeša (6) Alžirije (1) in Albanije (1).

PU Maribor: Prijeli 4 migrante

V soboto so na Gruškovju v tovornem vozilu našli 4 migrante, ki so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Celje: Prijeli 1 migranta

V Dravogradu so včeraj, okoli 14. ure, na parkirišču v Meži izsledili
migranta iz Afganistana. Policisti so ugotovili, da je na enem izmed parkirišč v Srbiji, kjer je voznik tovornega avtomobila počival, prerezal ponjavo na prikolici in tako skrit v prikolici prišel v Slovenijo. 22-letni migrant je med policijskim postopkom zaprosil za azil, zato je bil odpeljan v Azilni dom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih zaenkrat ne poročajo.

C. R.