Prijeli 20 nezakonitih migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična.

Policisti s policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana so včeraj prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in 2 tihotapca, pri čemer je eden od njih poskušal povoziti policista.

Črnomaljski policisti so včeraj na območju Vinice in Bojancev (občina Črnomelj) izsledili  in prijeli 12 nezakonitih migrantov, državljanov Afganistana, državljana Pakistana in državljana Maroka.

Na mejnem prehodu Slovenska vas pa so ustavili voznika kombija hrvaških registrskih oznak. Med tovorom v vozilu so odkrili 2 državljana Kitajske.

Tihotapcu, 39-letnemu državljanu Hrvaške, so odvzeli prostost in mu zasegli kombi. Kriminalisti ga bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na območju Livolda pri Kočevju so policisti včeraj izsledili 6 tujcev, državljanov Bangladeša.
Včeraj, nekaj pred 15. uro je policist v Livoldu kontroliral promet, ter pri tem ustavljal osebno vozilo, ki je vozilo proti njemu. Voznik je zapeljal proti policistu, tako da je ta moral odskočiti, da ga ni povozil, nato pa odpeljal naprej v smeri Kočevja.

Vozilo so nato ustavili drugi policisti, ki so ugotovili, da je 23-letni državljan Bosne in Hercegovine tihotapil prej omenjenih 6 Bangladešcev. Policisti so 23-letnika pridržali in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki s prijetimi migranti še potekajo.

K. R.