Prijeli 158 migrantov in 10 tihotapcev

Nihče ni več imun, migranti neovirano pridejo daleč v notranjost države. Zdaj je že jasno, da je njihova pot vglavnem speljana v del Bele krajine in kočevskega območja ob Kolpi.

Ob koncu tedna so prijeli 158 nezakonitih migrantov in 10 tihotapcev. Polovico in največ so jih prijeli na območju Bele krajine in Dolenjske, sledi kočevsko območje. Danes so jih nekaj odpeljali nazaj na hrvaško stran, za kar objavljamo fotografije, nastale dopoldne v Fari.

PU Novo mesto: Prijeli 77 migrantov in 7 tihotapcev

V rednih postopkih so jih prijeli 60. Prijeli so jih v Dolnjem Brezovem, Rosalnicah, Sinjem Vrhu, Bojanji vasi, Straži, Mirni Peči, Novem mestu in v Podgračenem.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (42), Alžirije (5), Bangladeša (4), Maroka (3), Afganistana (3), Kosova (2) in Sirije (1).

Včeraj, v nedeljo, dopoldne so v Dolenjskih Toplicah ustavili osebni  avtomobil Volvo C30 avstrijskih registrskih oznak. 23-letna državljanka Avstrije in 27-letni državljan Sirije sta v vozilu prevažala 2 Pakistanca in Sirijca. Avstrijki in Sirijcu so odvzeli prostost.

Pri Krškem so v petek ustavili  kombi Volkswagen transporter nemških registrskih oznak in avtomobil Ssangyong italijanskih registrskih oznak. V njem so prevažali 9 Pakistancev. Štirim sprovajalcem, prav tako državljanom Pakistana, so odvzeli prostost.

V soboto zjutraj so so  brežiški policisti na avtocesti ustavili tovorno  vozilo  slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 41-letni državljan Srbije v vozilu prevaža 5 Sirijcev. Voznika so pridržali.

PU Ljubljana: Prijeli 52 migrantov in 3 tihotapce

Danes dopoldne v Fari.

Pri tem so jih 10 (državljanov Pakistana in Bangladeša) prijeli na območju Grčaric. V dveh vozilih so jih prevažali 28-letni Ukrajinec, 27-letni Pakistanec in 28-letni Romun. Poleg tega so v Ljubljani, Grgelju, Loškem Potoku in Pijavi Gorici prijeli še 23 migrantov (državljanov Pakistana, Irana, Tunizije, Alžirije in Palestine).

V petek in v soboto pa so še 19 migrantov prijeli na območju Osilnice, Mozlja in Ljubljane (drž. Maroka, Alžirije in  Bangladeša).

Za prav vse prijete s policijskih uprav poročajo, da policijski postopki še niso zaključeni, kar pomeni, da ni znana njihova nadaljnja usoda.

PU Koper: Prijeli 28 migrantov

Na območju Ilirske Bistrice so jih prijeli 10, na območju Kopra 9, Kozine 6 in Pirana 3.

PU Maribor: Prijeli 1 migranta

V Središču ob Dravi so prijeli Maročana. Vrnili so ga  hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav ne poročajo o prijetih ali pa danes še niso poslali dnevnega sporočila.

C. R.