Prijeli 118 migrantov in tihotapca

Fotografija je simbolična. (vir: dw.net)

Policija poroča, da so v preteklih treh dneh prijeli 118 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med prijetimi je bilo kar 23 državljanov Turčije. Največ, kar 63, so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto. Na Koprskem pa so včeraj popoldne prijeli še 52-letnega državljana, ki je v osebnem avtomobilu tihotapil migrante.

Po posameznih policijskih upravah so prijeli naslednje število migrantov:

PU Novo mesto: Prijeli 63 migrantov

Nezakonite migrante so prijeli v Adlešičih in Špeharjih (občina Črnomelj), v Temenici pri Prečni (občina Novo mesto) in v Rigoncah (Brežice). Migrante so pri Prečni opazili domačini, kasneje so posredovali policisti.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (56), Maroka (4), Tunizije (1) in Alžirije (1). Policijski postopki s prijetimi še niso končani, zato se ne ve, koliko jih bodo odpeljali v azilni dom in koliko vrnili hrvaškim pravosodnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 12 migrantov

V petek so jih prijeli 9, v soboto in včeraj pa 3. Prijeli so jih v Livoldu, Kočevju, Dolgi vasi in na območju Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Irana, Alžirije, Egipta in Maroka. Tudi tu postopki s prijetimi še niso končani.

O vlomu v nepremičnino 10 kilometrov od Kočevja, kamor naj bi v petek zvečer vlomilo 10 migrantov, policija ne poroča. Domačini ob tem še poročajo, da teh niso niti prijeli.

PU Koper: Prijeli 42 migrantov in tihotapca

Na območju Ilirske Bistrice so jih prijeli 15, Pirana 15, Kozine 8 in Kopra 3 (te so v Slovenijo vrnili iz Italije). Vsi prijeti na območju Pirana so zaprosili za azil, ostali postopki potekajo.

Sinoči, po 22. uri, pa so ustavili vozilo VW Polo, ki ga je peljal 52-letni državljan Hrvaške, v vozilu pa sta bila še dva potnika, državljan Turčije in državljan Afganistana. Postopki še potekajo.

Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (23), Irana (11), Afganistana (5) in Maroka (3).

PU Maribor: Prijeli 1 migranta

V petek popoldne so v Gruškovju med tovorom v tovornem vozilu odkrili državljana Afganistana, ki se je tako poskušal izmakniti mejni kontroli.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.