Prijeli 115 ilegalcev, največ v Beli krajini in na kostelsko-kočevskem območju

(vir: DW)

V preteklih dneh vikenda so slovenski policisti prijeli 115 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih prijeli na območju PU Novo mesto (52), PU Ljubljane (38) in PU Maribor (19).

Na območju PU Koper pa so v preteklih treh dneh prijeli le 6 ilegalcev, hkrati pa italijanski mediji poročajo o večjem številu prijetih na italijanski strani, kar pomeni, da so neovirano prešli slovensko državo.

PU Novo mesto: Prijeli 52 ilegalcev

Od petka do danes zjutraj, do 6. ure, so policisti PU Novo mesto prijeli 48 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so jih v Sinjem Vrhu, Črnomlju, Balkovcih (občina Črnomelj), Metliki, Dobravicah (občina Metlika), Krškem in Novem mestu.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (19), Sirije (8), Iraka (6), Bangladeša (5), Indije (5) in Pakisrtana (1). Policijski postopki s prijetimi še niso končani, zato se ne ve, ali jih bodo vrnili ali odpeljali v azilni dom.

Dodatno so brežiški policisti včeraj pri Čatežu ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. 33-letni državljan Hrvaške je v avtomobilu prevažal 4 Afganistance. Vozniku so odzveli prostost, postopki s prijetimi Afganistanci pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 38 ilegalcev

Včeraj so prijeli 7 ilegalnih migrantov, ki so se izrekli za državljane Alžirije, Afganistana in Irana. Prijeli so jih v Štalcarjih (občina Kočevje), Kuželju (Kostel) in v Ljubljani.

Že v petek in soboto pa so prijeli 31 migrantov, in sicer v krajih Slavski Laz, Čeplje, Travnik, Predgrad, Rajndol, Žlebič, Dolga vas in v Ljubljani. Postopki policistov s prijetimi še niso zaključeni.

Po poročanju domačinov so jih največ prijeli v Slavskem Lazu (občina Kostel), od koder celo poročajo o večjem številu kot jih je PU Ljubljana skupno navedla za celotno območje.

PU Koper: Prijeli 6 ilegalcev

Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 2, na območju Sežane 3 in 1 v Postojni. En je zaprosil za azil, pet jih bodo vrnili na hrvaško stran.

PU Maribor: Prijeli 19 ilegalcev

Mariborski policisti so že v petek prijeli 19 ilegalcev, in sicer 15 Pakistancev in 4 Indijcev. Vrnili jih bodo na hrvaško stran.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.

novo staro popularno
Mare

Mejo uspešno nazorujemo pravi Šarac.

Jakob

Naša vlada ne obvladuje več problemov z muslmanskimi migranti. Zastiska si oči, Šarec, Poklukar, Židan, Mesec, Cerar, Fajonka zavajajo ljudi, zagovarjajo nasilne muslimanske Migrante.Fajonka zganja rompompom zaradi muslimanskih migrantov,zagovarja jih vsepovsod, namesto da bi se brigala za Slovenijo. Kakšni dvoličneži so to na vladi??? Izdajalci Slovenije in slovenskega naroda. Realno število migrantov v Sloveniji se Slovenskemu narodu prikriva, njihova kriminalitete tudi. Fajonka, Šarec, Cerar,, Židan, so SOROSEVI PLAČANCI, VIDNO NA STO METROV. SLOVENIJA postaja MIGRANTSKI ŽEP in kmalu bo prihajalo do exkalacij med migranti in domačini, borba bo za obstoj v lastni državi. Nevladne organizacije sodelujejo pri tihotapljenju migrantov in… Preberite več »

dumah

Še enkrat povem, da so dejanske števikle višje, saj ljudje opazijo prijetje 5 ali 8 migrantov na specifičnem kraju, pa to ni nikjer navedeno. In to gre v pol leta v stotine.