Prihod novih 123 ilegalcev

Nezakoniti migranti v Sloveniji (vir: arhiv)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so včeraj oziroma v 24 urah obravnavali 123 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še dva tihotapca.

  • V Preloki (občina Črnomelj) so prijeli 3 migrante, od tega dva državljana Tunizije in enega Egipta.
  • V Metliki so prijeli državljana Maroka.
  • Na območju Brežic (Obrežje, Dobova, Rigonce, Slovenska vas, Kapele, Župelevec, Bukošek) so obravnavali 94 ilegalnih migrantov, od tega 45 državljanov Sirije, 15 Maroka, 10 Afganistana, 8 Bangladeša, 7 Somalije, 4 Turčije, 2 Rusije in po 1 državljana Indije, Palestine in Alžirije.

Prijeli tihotapca in 25 migrantov

Včeraj, nekaj pred 8. uro, so policisti pri Bizeljski vasi na območju Brežic kontrolirali voznika kombija Mercedes vito bosanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 46-letni državljan Bosne in Hercegovine prevaža 21 tujcev, od tega 18 državljanov Turčije in tri Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V današnji noči (na 27. marec) so v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes estonskih registrskih oznak. 52-letni državljan Rusije je prevažal 4 državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanu Bosne in Hercegovine in državljanu Rusije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopi v Slovenijo, še potekajo.

Metlika: v tem mercedesu je državljan BiH prevažal 4 državljane Turčije.
Pri Bizeljski vasi na območju Brežic kontrolirali voznika kombija Mercedes vito
V tem kombiju je pravažal 21 ilegalnih migrantov

Foto: PU Novo mesto

A. L.