Prihaja nova politična stranka

Predsedniki strank: (od leve) Zdravko Počivalšek (SMC), Janez Janša (SDS), Aleksandra Pivec (DeSUS), Matej Tonin (NSi).

Prihaja nova politična stranka Gibanje Za ljudi, ustanovni kongres stranke bo danes potekal v Maribor. Na čelu je dr. Aleksandra Pivec, nekdanja predsednica stranke DeSUS in nekdanja ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Po navedbah enega najbolj znanih slovenskih županov se koalicija KUL seseda sama vase, vodenja vlade ni sposobna.

Župan navaja, da se na rednih volitvah, poleti 2022, tako na široko odpirajo vrata desnosredinski koaliciji, v kateri bosta igrala pomembno vlogo dva akterja, ki ju ta trenutek marsikdo neupravičeno podcenjuje, med njima je tudi Aleksandra Pivec.

Pivčeva, ki je pred meseci zaradi razkola v DeSUS zapustila njene vrste, tako uresničuje napovedi glede ustanovitve nove stranke. Podrobnosti še niso znane, sporočili so le, da prihaja nova in drugačna politika. Med člani pa bodo po pričakovanjih tudi člani, ki so s Pivčevo zapustili DeSUS. Ni jih bilo malo, odstopali so celi odbori te stranke.

DeSUS je uničil še Karl Erjavec, ki je prišel, stranko potopil in odšel. Novim bogatim možnostim (izzivom) naproti. Seveda tega ni naredil sam, stranka DeSUS je postajala preveč suverena stranka, zato jo je bilo treba ohromiti, prostor pa naj bi po dogovoru namenili SAB in SD. Pri tem so poleg Erjavca sodelovali tudi nekateri ostali vodilni v stranki, saj je nekatere stvari počel v soglasju z njimi. Kot kaže, so se ušteli!

Blatenje Slovenije v tujini

V Sloveniji smo tudi sicer priča škodljivemu početju opozicijskih strank SD, LMŠ, Levica in SABzdruženih v KUL. Njihova moč slabi, zato akterji politični boj za oblast prenašajo na evropski parket. Zgodba o domnevnih (izmišljenih) napadih na novinarje in medije, se je tudi tam bolj ali manj izpela.

Slovenijo bodo na predlog slovenskega predsednika vlade obiskali predstavniki evropskih institucij, je v četrtkovem pogovoru na Radio Ognjišče povedala evropska poslanka Romana Tomc. Ti bodo opravili pregled dejanskega stanja in nedvomno ugotovili, da stanje ni takšno, kot so jim ga predstavljali predvsem evropski poslanki Tanja Fajon (SD) in Irena Joveva (LMŠ), z nekaterimi ostalimi iz vrst socialistov. Nekateri med njimi so tudi izdatno povezani z zloglasnim ameriškim milijarderjem madžarskih korenin, 93-letnim Georgeom Sorosem.

Kos in Fajonova spet v akciji

Nihče si ne dela utvar, da se blatenje Slovenije v Evropi ne bo nadaljevalo. Tanja Fajon na Twitterju že napoveduje ponovno odprtje teme, spet vladavino prava v Sloveniji (in s tem povezanimi “pravicami” tudi njej ljubih ilegalnih migrantov). V akciji je tudi Drago Kos, nekdanji kriminalist, akter Depale vasi v letu 1993, sodelujoč v primeru Patria 2008 in še je tega. (Drago Kos je tudi soprog Tjaše Slokar Kos, urednice informativnega programa na POP TV.)

Dolgčas nam tako ne bo, volitve bodo poleti 2022. Težava je le v tem, da se Slovenijo po nepotrebnem blati v tujini, vse skupaj pa jemlje veliko časa in energije, ki bi jo slovensko politično vodstvo lahko namenilo za bistveno bolj produktivne teme.

Zelo malo možnosti je, da sedanja vlada ne bi končala mandata

Eden najbolj znanih slovenskih županov Emil Rojc, dolgoletni nekdanji član SD, kateremu ni možno pripisati, da ne pozna slovenske politične stvarnosti, je o tem zapisal:

“Zelo malo možnosti je, da sedanja vlada ne bi končala mandata. Zato lahko pričakujemo redne državnozborske volitve v letu 2022. Glede na trenutno politično dogajanje je evidentno, da se levi politični pol, povezan v KUL, seseda sam vase.

Kar je še bolj evidentno, stranke KUL-a, zaradi notranjih nasprotij, niso sposobne sestaviti stabilne vlade.

Našteta dejstva na široko odpirajo vrata desnosredinski koaliciji, v kateri bosta igrala pomembno vlogo dva akterja, ki ju ta trenutek marsikdo neupravičeno podcenjuje. To sta gospa Aleksandra Pivec in gospod Zdravko Počivalšek. Še vedno pozdravljam vse tiste, ki so sposobni voditi dialog med levimi in desnimi, kar pa koalicija KUL zagotovo ni.”

M. D.