Pri Metliki iz hleva ukradli 15 ovc, porast tatvin v Šmihelu in Žabji vasi

Slika je simbolična.

Novomeška policija v zadnjem času opaža porast vlomov in tatvin v Šmihelu in Žabji vasi pa tudi na Košenicah, zato svetuje preventivno delovanje, kot so zaklepanje vrat, puščanje luči ob večerih, kadar vas ni doma, in podobno.

 

V naselju K Roku v Novem mestu je pretekli konec tedna nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel nakit. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 600 evrov.

Sinoči, okoli 20. ure, je v Novem mestu nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel okoli 60 evrov. Z vlomom je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Okoli 17. ure pa je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo izkoristil krajšo odsotnost lastnika in iz odklenjenega avtomobila odtujil denarnico z denarjem in bančnimi karticami.

V Rosalnicah pri Metliki so neznanci v noči na soboto iz hleva ukradli 15 ovc. Okoliščine tatvine policisti še preiskujejo. V Metliki pa je konec tedna nekdo vlomil v prostore v lasti lokalne skupnosti. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Birčni vasi je med ponedeljkom in torkom nekdo vlomil v delovni stroj in ukradel ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 450 evrov škode.

A. V.