Pri Metliki in v Ždinji vasi dve hudi nesreči pri delu

Metliški policisti so bili včeraj, nekaj po 13. uri, obveščeni o nesreči pri delu v kraju Otok, kjer naj bi se huje poškodoval moški. Opravili so ogled in prve ugotovitve kažejo, da je 60-letni moški na njivi opravljal dela z motokultivatorjem. Pri odpravljanju napake na vplinjaču je padel pod delujoč samohodni motokultivator, ki mu je hudo poškodoval obe nogi. Poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Okoli 14. ure pa se je v Ždinji vasi (občina Novo mesto) pri delu z motorno žago hudo poškodoval 53-letni moški. Med  žaganjem vej na drevesu naj bi se ena veja odbila, moški pa se je z žago poškodoval po nogi in utrpel hude poškodbe. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, policisti pa okoliščine še preiskujejo.

Vlomi in tatvine

Z  delovišča v Češči vasi je med 7. 4. in 9. 4. nekdo odtujil električne vodnike in izvajalca del oškodoval za 1500 evrov.

V  Mokronogu je med 6. 4. in 9. 4. neznanec skozi vrata vlomil v poslovne prostore prodajalne in odtujil okoli 200 evrov.

Neznanci  so  na  parkirnem prostoru v Dolenjem Karteljevem iz vozil, namenjenih prodaji, odtujili 21 akumulatorjev in povzročili za 5000 evrov škode.

C. R.