Novo mesto: Na FIŠ preverite študijske programe prihodnosti

Približuje se informativni dan na FIŠ Novo mesto, prek Zooma.

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu nudi širok nabor aktualnih študijskih programov s področij računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti ter informacijske družbe.

Na bližajočem se informativnem dnevu, ki bo potekal prek spletne platforme Zoom, v četrtek, 8. 6. 2023, ob 17. uri, bodo predstavili vse podrobnosti posameznih študijskih programov in študija pri njih, ki je na voljo tudi v hibridni obliki.

Fakulteta za informacijske študije (FIŠ) je v regiji Jugovzhodna Slovenija vodilna izobraževalna institucija na področju informacijskih znanosti in tehnologije. Nudijo pester nabor študijskih programov na vseh treh stopnjah, študirate pa lahko tako redno kot tudi izredno. FIŠ-evi študijski programi so zasnovani na način, da študentom omogočajo pridobivanje najbolj aktualnih teoretičnih znanj in praktičnih izkušenj potrebnih za uspeh v dinamičnem svetu informacijske tehnologije.

Na prvi, dodiplomski, stopnji se lahko izbira med dvema študijskima programoma. Bolj družboslovno usmerjeni posamezniki, ki želijo povezati družboslovje z informatiko, se bodo našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Ta program namreč povezuje informacijska, poslovna in družboslovna znanja. Tistim, ki se po drugi strani želijo bolj poglobiti v razvoj in programiranje, je namenjen študijski program Računalništvo in spletne tehnologije.

Oba dodiplomska študijska programa imata svoji istoimenski nadaljevanji tudi na magistrski stopnji, dodatno pa se jima pridružijo še magistrski programi Podatkovne znanosti, Kibernetska varnost in Poslovna informatika. Študij na tretji stopnji pa je mogoče nadaljevati na doktorskem študijskem programu Informacijska družba.

Dobro študijsko izkušnjo na FIŠ omogoča sodobna videokonferenčna oprema in pametne table, ki študentom vseh študijskih programov omogoča virtualno sodelovanje na predavanjih in vajah. Študenti FIŠ imajo tako vedno možnost, da se predavanj udeležijo v živo, v prostorih fakultete, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali tujini. Omeniti velja tudi FIŠ-eve vrhunske profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

Zaradi navedenega Fakulteta za informacijske študije že nekaj časa beleži veliko zaposljivost svojih diplomantov, saj se jih kar nekaj zaposli že tekom samega študija, med tem ko ostali posamezniki najdejo zaposlitev kmalu po zaključku. Podjetja pogosto tudi samoiniciativno povprašujejo po študentih neposredno na fakulteto, kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki se v okviru študijskih programov FIŠ izobražujejo za najbolj zaželene poklice prihodnosti.

Vse dodatne podrobnosti glede študija bodo na fakulteti predstaviti v okviru virtualnega informativnega dne, ki bo v četrtek, 8. 6. 2023, ob 17. uri, preko aplikacije Zoom. Na tem dogodku boste imeli enkratno priložnost, da se iz prve roke seznanite s študijem na FIŠ, saj bodo prisotni tako predstavniki profesorjev kot tudi študentov. Predstavili vam bodo vse študijske programe, zaposlitvene možnosti, vpisne pogoje, študentsko življenje in še veliko več. Za dodatne informacij pa preverite še spletno stran fakultete

Vsi, ki se informativnega dne ne boste uspeli udeležiti, ali vas morda zanimajo dodatne informacije v zvezi s študijem, lahko tudi pišete na [email protected] ali pokličete na številko 07 37 37 870.

FIŠ na Ljubljanski cesti v Novem mestu. (vir: arhiv)

M. D.