Preusmerjeni na Tribuče, prijeli so jih 25

Vseh 25 so včeraj prijeli na območju Tribuč, krajem med Adlešiči in Črnomljem.

Črnomaljski policisti so včeraj na območju Tribuč, kraju med Adlešiči in Črnomelj, prijeli 25 ilegalnih migrantov. Kar 18 jih je pred tem mejo prestopilo v Vukovcih ob Kolpi (pri Starem Trgu), kar pomeni, da so prepotovali dobršen del črnomaljske občine, da so jih nato našli v kombiju na cesti v Tribučah.

Ko so policisti v Tribučah ustavljali kombi ljubljanskih registrskih oznak, v katerem je bilo 18 ilegalnih migrantov, je povrhu vsega 27-letni voznik, državljan Ukrajine, zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil še v službeno vozilo policistov.

V  bližini so prijeli še 6 tujcev in 22-letnega državljana Ukrajine, ki je z osebnim avtomobilom znamke BMW tujce nameraval prepeljati na območje Italije.

Voznikoma kombija in bmw-ja, državljanoma Ukrajine, so policisti odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozili. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Vozniku kombija pa bodo izrekli še globo zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov in povzročitve prometne nesreče.

Policijski postopki z državljani Sirije (16), Egipta (3), Palestine (2), Iraka (2) in Eritreje (1) še niso zaključeni.

Prav tako na območju Tribuč so policisti včeraj ustavili še osebni avtomobil nemških registrskih oznak in ugotovili, da državljanka Nemčije v vozilu prevaža državljana Iraka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. 39-letno voznico bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje  meje ali ozemlja države, državljana Iraka pa predali hrvaškim varnostnim organom.

Zemljevid: 18 ilegalnih migrantov so policisti prijeli na območju Tribuč (približno označeno z rdečim krogcem). Ti so pred tem mejo prestopili v Vukovcih pri Vinici.

Prehodili oziroma neovirano so prešli dobršen del območja ob Kolpi v črnomaljski občini.

C. R.