Prejeli smo: Moj najpomembnejši zapis, prosim, preberite celega!

(Vir: arhiv)

Dragi levi in desni volivci,

v nedeljo je velik dan. Imamo referendum, ki je po mojem mnenju bolj pomemben kot volitve. Na volitvah smo izbirali ljudi, sedaj pa se odločamo, kako bomo živeli v prihodnosti. Zato vas, predvsem leve volivce, pozivam, da tokrat pozabimo na leve in desne in se zgolj racionalno odločimo, kaj je dobro za nas. In kdor bo ravnal tako, bo trikrat obkrožil odločen PROTI.

Zakaj?

Zakon o vladi

Slovenija ima, kot ena najmanjših držav v Evropi, že sedaj največ ministrstev. To pomeni predvsem dvoje: ogromne stroške in velika neučinkovitost, ker je potrebno ogromno usklajevanja. Novo ministrstvo ne pomeni samo novega ministra, ampak množico zaposlenih, svojo zgradbo, avtomobile, službena potovanja – skratka milijonski stroški, samo zato, da bomo zaposlili svoje (odslužene) kadre… naj vas spomnim: bilo je obdobje, ko smo imeli samo 13 ministrstev, zdaj naj bi jih bilo 20 in bomo imeli najbolj razsipno vlado v zgodovini. Ta ministrstva tudi nova vlada ne bo mogla ukiniti, ker delavcev v JU ni mogoče odpustiti brez krivdnih razlogov, kvečjemu jih bodo morali prerazporediti … Za desetletja si bomo zapečatili potrošno državo. Kje bomo vzeli? Tam, kjer so že začeli: pri s. p., podjetnikih, kmetih, na koncu tudi pri delavcih in upokojencih, saj vsi prispevamo v državno blagajno.

Zakon o dolgotrajni oskrbi 

17 let so ga pripravljale različne vlade, končno smo ga dobili in bo olajšal življenje naših ostarelih in njihovih svojcev, sedaj pa naj ga zavrnemo. Verjamem, da ima tudi pomanjkljivosti. Ampak zakaj vse rušiti? Vsak pameten gospodar, direktor, minister … bo ohranil, kar je dobrega in spremenil, nadgradil, kar se mu zdi pomanjkljivega. Če seveda ni politično zaslepljen in nestrpen. Tak ali podoben zakon bi pravzaprav že dolgo nazaj morala sprejeti levica, če bi bila žlahtna levica … Torej bomo glasovali proti samemu sebi!!!??? Nočemo, da država poskrbi za naše ostarele in njihove svojce, ampak bodo ostareli še naslednjih 17 let brez primerne zaščite?

Zakon o RTV 

28 let je imela levica popoln nadzor nad RTV, sedaj, ko se je to prvič spremenilo, je potrebno razglasiti izredno stanje in zamenjati programski svet z neodvisnimi člani. Dragi moji, ne slepimo se: neodvisnih članov ni, žal, skoraj nikjer več. Gre enostavno za to, da utišamo še zadnjih “jebenih par” (kot je zapisal gospod Marcel), ki razmišljajo drugače. Si to res želimo???

Levi volivci: rotim vas, razmislite neobremenjeno, realno, uporabite zdravo kmečko pamet in ne nasedajte lažni propagandi, ki si želi podjarmiti prav vse veje oblasti in vse pore našega življenja. Kaj takega se še ni zgodilo v naši samostojnosti. Z glasom ZA boste dali trenutni vladi vedeti, da potrdimo popolnoma vse, kar predlagajo, tudi če v našo škodo in da smo vodljivi kot ovce. To ji bo na široko odprlo vrata za nove in nove ukrepe, s katerimi bo omejevala ljudstvo in krepila svojo mrežo.

Dokažimo ji, da volivci vendarle znamo razmišljati s svojo glavo.

Z glasom PROTI boste starostnikom in njihovim svojcem omogočili dostojno starost, omejili število ministrstev in brezmejno trošenje denarja in na RTV omogočili, da bomo imeli vsaj še “j…. par”, ki bodo kakšno novico osvetlili tudi z druge strani.

Desni volivci: ne bodite apatični in se množično udeležite referenduma, ker gre za vse nas, za našo boljšo prihodnost, za demokracijo. Aktivirajte vse svoje bližnje in delite to objavo, da bo dosegla čim več ljudi.

Zavedajte se: če boste v nedeljo glasovali »ZA« to ne bo glas proti JJ, ampak glas proti samemu sebi! Vprašani bomo, če se s predlogi strinjamo, in če se bomo res strinjali, dajemo vladi neomejen mandat za razsipno državo in popolno kontrolo nad mediji, sebi pa odvzemamo pravice do boljše oskrbe starostnikov.

Si to res želimo???

Matjaž Pavlin