Predsedniški kandidat Anže Logar obiskal Lisco

Dr. Anže Logar včeraj na Lisci (vir: FB)

Zmagovalec prvega kroga predsedniških volitev dr. Anže Logar v sklopu “30 let 30 vrhov” nadaljuje z osvojitvijo slovenskih vrhov (za vsako leto slovenske samostojnosti en vrh). Včeraj je obiskal Lisco.

Predsedniškega kandidata in nekdanjega zunanjega ministra Logarja so spremljali številni, dobre volje, stiskov rok z iskreno željo, da mu uspe postati predsednik države, ni manjkalo.

Logar se je že navsezgodaj zjutraj v duhu povezovanja, kar je tudi ena od osrednjih točk njegove kandidature, odpravil k sevniškemu županu Srečku Ocvirku, kjer je beseda tekla o projektih v občini ter odnosu med vlado in župani. Nato so se zbrani odpravili naprej po Sevnici, do sevniškega gasilskega doma, kjer se je Logar srečal s poveljnikom gasilskega društva Sevnica. Ta mu je predstavil delo društva ter potek intervencij v preteklem letu.

Sledil je osrednji razlog obiska v Sevnici, vzpon na Lisco. 45-minutna pot v družbi različnih sogovornikov je hitro minila, hkrati pa je bila, kot je ob tem ugotavljal Logar, prava popestritev sicer natrpanega urnika predsedniške kampanje. Na vrhu Lisce sta pohodnike pričakala glas harmonike in domača potica ter seveda obilica dobre volje.

Na poti domov je sledil še kratek postanek v Šentrupertu, kjer stoji ena izmed starejših gotskih cerkva.

Spomnimo. Dr. Logar je v predsedniški kampanji med prvimi vrhovi že sredi julija obiskal Mirno Goro v Beli krajini.

Tako je bilo veselo na Lisci v družbi bodočega predsednika Republike Slovenije:

A. L.