Predsedniške volitve: Dogajanja iz zakulisja

Marta Kos, izbranka Roberta Goloba za predsedniško kandidatko odstopila. (vir: arhiv)

V nedeljo, 23. oktobra, bodo potekale predsedniške volitve, volilna opravila se bodo začela 23. avgusta. Že zdaj je znanih nekaj imen kandidatov, znani novinar Bojan Požar pa je na svojem portalu začel objavljati nekatera zakulisna dogajanja.

(vir: Twitter)

Že pred časom je poročal, da naj bi kandidatka Marta Kos iz Gibanja Svoboda (GS) odstopila iz dirke, saj ji slabo kaže. Danes pa navaja, da se pojavljajo nove informacije, in sicer, da bi se Kosova rada “malo pogajala”. Pripravljena naj bi bila odstopiti, če ji stranke vladne koalicije (GS, Socialni demokrati in Levica) zagotovijo, da jo bo vlada Roberta Goloba leta 2024, po volitvah v evropski parlament, imenovala za slovensko evropsko komisarko, kar sicer velja za najbolje plačano funkcijo, ki jo lahko doseže oziroma dobi slovenski politik …?!

Za Novo Slovenijo (NSi) Požar navaja, da naj ne bi imela kandidata. Ljudmila Novak naj bi namreč ugotovila, da tudi tokrat ne more dobiti več kot 7 ali 8 odstotkov glasov (podobno kot na volitvah leta 2017).

NSi se bo tako znašla v situaciji, kjer se bodo, kot zdaj kaže, prisiljeni odločiti, ali naj za predsednika republike podprejo Anžeta Logarja (ki kandidira s podpisi državljanov in podporo SDS) ali pa naj svojim volivcem svetujejo, naj glasujejo po svoji vesti, še dodaja Bojan Požar.

Vir: pozareport.si

A. L.