Poziv vidne članice SD k protestom pljunek v obraz vsem v zdravstvu, obolelim in svojcem umrlih

“SD vabi na mrtvaški ples.” To je je samo eden od zapisov po objavi povabila vidne članice stranke SD, Brigite Skela Savič, na nezakonit protestni shod, ki je najavljen za petek, 12. novembra. Odzivi so izredno negativni, saj v državi trenutno divja epidemija covid-19. Hospitaliziranih je že skoraj tisoč Slovencev, v enotah intenzivne nege pa se jih za življenje bori skoraj 200.  

Brigita Skela Savič je nekdanja kandidatka SD na volitvah in po nekaterih navedbah tudi pretendent za ministrico za zdravje, predvsem pa propadla kandidatka za generalno direktorico Onkološkega inštituta za zdravje, za kar poznavalci navajajo, da tega odločevalcem ne bo nikoli odpustila.

Skela Savičeva je sicer nekdanja medicinska sestra, nato je šolanje nadaljevala na kranjski Fakulteti za organizacijske vede, kjer je tudi magistrirala in doktorirala. Ker ima znanstveni naziv doktor številni menijo, da je zdravnica. Ni. Je pa visokošolska učiteljica na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin.

Infektolog Federico V. Potočnik je ob pozivu vidne članice SD zapisal: “Ko medicinska sestra poziva ljudi na ulico v času epidemije … je čas, da se ji odvzame licenca in mesto predstojnice šole,” … “pljunek v obraz vsem nam, ki delamo s covidom. Brez besed.”

Edvard Kadič, strokovnjak za komuniciranje, govorico telesa in osebnostni razvoj, pa je zapisal: “Stranka SD je pa resno zašla. Podpora gre v … prosti pad.”

Na objavo Brigite Skele Savič se je na Twitterju odzval tudi predsednik vlade Janez Janša in opozicijske stranke povabil, naj svoje podpornike pozovejo k cepljenju proti bolezni covid-19:

Dodajmo, da k udeležbi na petkovih protestih sicer poziva tudi poslanec Socialnih demokratov Marko Koprivc.

Tako se je odzval predsednik vlade Janez Janša:

M. D.