Požar v Rakitnici: Gasilcem je uspelo rešiti hišo

Ponoči, pol ure po polnoči, je v naselju Rakitnica, občina Ribnica, zagorelo gospodarsko poslopje. Do požara je prišlo v kurilnici na sistemu za ogrevanje z žagovino.

Zaradi tehnične napake je ogenj prešel na zalogovnik. Ogenj se je razširil na celotno ostrešje objekta velikosti 10 x 15 metrov. Do prihoda gasilcev je zgorelo že celotno ostrešje objekta. Pri gašenju in odstranjevanju posledic so sodelovali gasilci PGD Ribnica, Rakitnica, Lipovec in Dolenja vas.

Poslopje je v celoti pogorelo, gasilci pa so rešili hišo v neposredni bližini. O dogodku je bila obveščena policija, dežurni elektro podjetja in dežurna komunalna služba, ki je posula cestišča v okolici zaradi zmrzovanja vode na cestišču.

Gasilska enota Ribnica je pri tem na svojem Facebook profilu opisala težavo, na katero so naleteli. Zaradi velike količine snega so se namreč le s težavo prebili do hidranta, s katerega so odvzeli prepotrebno vodo za gašenje. Opozarjajo, da je treba v prihodnje misliti tudi na to in da morajo biti hidranti tudi ob tako veliki količini snega vedno prosti in lahko dostopni. Dodali so, da na požarni straži ostajajo domači gasilci PGD Rakitnica.

C. R.