Požar: Golobu znotraj koalicije pravijo Mr. Nateg

Robert Golob, predsednik stranke Gibanje Svoboda in predsednik Vlade RS (vir: arhiv, Twitter)

“Golobu znotraj koalicije pravijo Mr. Nateg, se pa tudi dogaja, da ga sodelavci ne poslušajo več. Toda tudi vprašanje, ali je premier pravzaprav še sploh politično opravilno sposoben, je zdaj že čisto resno na mizi.”

Tako novinar in urednik Bojan Požar uvodoma navaja v današnjem prispevku na portalu pozareport.si, katerega lastnik je.

Zapis se nanaša na ponedeljkovo napoved Roberta Goloba v državnem zboru, da bo vlada do leta 2027 zgradila oz. odprla novo (tretjo) medicinsko fakulteto na Primorskem. Iz vlade pa so včeraj sporočili, da so “sklenili” zgolj pismo o nameri. Dodajmo, da slednje še ne pomeni, da se bo ta namera tudi uresničila.

Požar pa je danes zapisal, da njihovi viri iz Goolobovega kabineta na Gregorčičevi ulici navajajo, da si Golob tovrstne napovedi ter obljube izmišljuje kar sproti, tudi med vožnjo proti državnem zboru ali kam drugam. Podobno si je kar spotoma izmislil tudi “famozno obljubo sodnikom in tožilcem o plačnem dodatku 600 evrov mesečno”, januarja 2023. Od tega ni še danes nič.

In podobnih hipnih in nikoli izpolnjenih obljub je še veliko. Poznavalci navajajo, da to, kar mu šine v glavo in obljubi prejšnji dan, čez noč “pozabi”, naslednji dan je že povsem druga pesem.

Vir: pozareport.si

A. L.