Povzročiteljica hude prometne nesreče pod vplivom alkohola

Včeraj okoli 14.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti v Kanižarici (pri Črnomlju). Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 28-letna voznica iz Ljubljane.

Z osebnim avtomobilom BMW 520 je vozila po regionalni cesti iz Črnomlja proti Vinici. Voznica je pričela prehitevati kolono treh vozil, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. 28-letna voznica je sunkovito zavila desno, zapeljala s ceste in se z vozilom večkrat prevrnila. 34-letni potnik, ki je sedel na prednjem sedežu in ni uporabljal varnostnega pasu, je med prevračanjem padel iz vozila in obležal hudo poškodovan. Reševalci so moškega odpeljali v bolnišnico in prvih informacijah ni v smrtni  nevarnosti. 28-letna povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da bodo voznico ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

C. R.