Potrebovali dve uri, da so na ponesrečeni Tesli sprostili elektro varovala in jo odpeljali

Vir: PGD Ribnica

Ribniški gasilci so se v zadnjih 10 dneh srečali z dvema težkima primeroma reševanja avtomobilov, ki so obstali po prometni nesreči. Med drugim so iz kotanje reševali električno Testo, za katero pa so potrebovali kar dve uri, da so sprostili vsa elektronska varovala, da so jo lahko odpeljali.

 

Konec junija je v bližini Lazca v občini Loški Potok osebno vozilo znamke Citroen zdrsnilo in obstalo zataknjeno med drevesi nad prepadom. K sreči so drevesa zadržala padec, saj bi se v nasprotnem primeru nesreča lahko končala huje.

Vir: PGD Ribnica

Druga zgodba je novejšega datuma. Minuli petek je v bližini naselja Hojče osebno vozilo zletelo s ceste. Nič hujšega, zapletlo pa se je, ko je bilo treba avtomobil naložiti na avtovleko. Avtomobil, po slikah sodeč gre za Teslo, je bil namreč višjega cenovnega razreda in za povrhu še električni. In prav pomanjkanje energije, baterija je bila očitno prazna, je popolnoma onemogočilo klasično nalaganje. “Potrebno je bilo kar nekaj tehničnega pa tudi računalniškega znanja, da smo sprostili vsa elektronska varovala in uspeli vozilo spraviti v t.i. način vleke in ga naložiti. Za to je bilo porabljeno skoraj dve uri”, so na Facebooku zapisali ribniški gasilci.

Ponesrečena Tesla (Vir: PGD Ribnica)

A. V.