Poskus uboja na Ratežu pri Novem mestu

(vir: arhiv)

Le uro in pol čez polnoč, 1. januarja letos, naj bi 45-letni Andrej Hode z Rateža pri Novem mestu z nočem napadel brata in ga tako poškodoval, da bi ta umrl, če ne bi pravočasno dobil zdravniške pomoči. Hodetu zdaj sodijo, naslednja obravnava bo na sodišču v Krškem v ponedeljek.

 

Hode je priporu od 1. januarja letos, ko je bo ugotovitvah tožilstva in policije okoli 1.30 zjutraj, torej tik po prehodu v novo leto, na hodniku pritlične družinske hiše z nožem v predel med ključnico in vratom zabodel brata Ernesta ter ga porezal po rokah in nogah. Povzročil mu je tako hude rane, da bi, če ne bi bilo pravočasne zdravniške pomoči, na kraju samem umrl. Hodeta so po dogodku policisti izsledili v bližini hiše, zaradi aktivnega upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Tožilstvo mu očita, da je s tem zagrešil poskus uboja. Že 31. decembra lani naj bi bratu poslal SMS-sporočila, v katerih naj bi mu grozil, da ga bo zaklal. Med verbalnim prepirom z njim, ki je prerasel v medsebojno prerivanje, pa ga je nato, z namenom, da ga ubije, zabodel z nožem, je zapisano v obtožnici.

Prva obravnava na Okrožnem sodišču v Krškem je bila septembra, naslednja bo v ponedeljek.

A. V.