POP TV uporabil štiri leta star posnetek

Ddr. Rok Snežič je registrirani lobist, da "odpira vrata" v DARS, je tudi javno oglaševal. (vir: Nova24TV.si)

POP TV je včeraj v prirejeni zgodbi uporabil štiri leta star posnetek, ki ni povezan s primerom, žvižgač v prispevku pa je bil igralec in ne prava oseba. Posnetek je torej iz leta 2019.

Če je temu tako, potem se postavlja vprašanje, ali je bil po sklepanju vodilnih iz POP TV oz. 24ur.com to denar za Marjana Šarca in LMŠ?

Strici iz ozadja so včeraj skušali organizirati nov “veliki pok”. Na največji komercialni televiziji POP TV so objavili posnetek, na katerem davčni svetovalec in lobist Rok Snežič prejema 5 tisoč evrov.

Po besedah domnevnega žvižgača, ki ga na POP TV ne želijo razkriti, kar je za resno preiskovalno novinarstvo škandal, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom. Skesani žvižgač in podkupovalec naj bi plačal 90 tisoč evrov podkupnine. Odgovorni na Družbi za avtoceste (Dars) so kakršnokoli prejemanje podkupnin zanikali.

V času, ko javnomnenjska podpora vladi strmoglavlja, je bila resnična tarča poskusa medijskega atentata opozicijska SDS, s katero naj bi bil po njihovim navedbah Snežič povezan. SDS je takoj po objavi posnetka objavila demanti, v katerem je navedla, da Snežič “ni nikoli pridobival sredstev za stranko”.

Zgodba POP TV ne pije vode in nima nič skupnega z resnim preiskovalnim novinarstvom.

Več podrobnosti lahko preberete na povezavi: POP TV

M. D.