Ponoči zagorelo v stanovanjski hiši

Sinoči po 23. uri je zagorelo v naselju Sv. Vrh v občini Mokronog – Trebelno. Gorela je stanovanjska hiša.

Gasilci PGD Mokronog in Trebelno so požar objekta velikosti 10 x 10 metrov lokalizirali in pogasili. V požaru sta se poškodovali dve osebi, ki so ju reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Delavec Elektro Ljubljana je odklopil elektriko na objektu, policisti pa bodo raziskali vzrok požara in višino škode, so sporočili iz Urada RS za zaščito in reševanje.

Poročilo policije

S Policijske uprave Novo mesto so dodatno sporočili, da so policisti ob prihodu na kraj ugotovili, da se je v požaru hudo poškodovala 58-letna ženska. Zaradi hudih opeklin so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti so takoj  pričeli z iskalno akcijo moškega, ki naj bi se v času požara prav tako nahajal v hiši in ga kmalu našli hudo poškodovanega v kmetijskem objektu v bližini. 65-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana.

Po podatkih iz bolnišnice sta zaradi hudih opeklin oba v  smrtni  nevarnosti.

O požaru sta bili obveščeni okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je ob pomoči kriminalista in kriminalističnega tehnika opravila ogled kraja  požara. Prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo v prostoru v prvem nadstropju, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše.

Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

C. R.