Ponoči v Metliki trčili osebni vozili

Ob 3.54 sta na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki trčili osebni vozili. V nesreči poškodovano osebo so reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Metlika oskrbeli in prepeljali v zdravstveni dom.

Mesto nesreče so proti naletu zavarovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Črnomelj, odklopili akumulatorja in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Za čiščenje cestišča je poskrbel dežurni delavec cestnega podjetja.

S PU Novo mesto pa so naknadno sporočili, da je 26-letni voznik osebnega vozila domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo, ki je stalo v koloni pred mejnim prehodom Metlika. Po trku je 26-letnik iz kraja odšel in so ga policisti izsledili naknadno. Voznika in sopotnika iz trčenega vozila so z lažjimi poškodbami odpeljali v Zdravstveni dom Metlika in sta bila po oskrbi odpuščena. Policisti so 26-letnika izsledili naknadno in napisali plačilne nalog zaradi povzročene prometne nesreče, zapustitve kraja in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kar naj bi bil tudi razlog, da po nesreči ni počakal na kraju.