Pomoč v primeru zastoja srca na voljo tudi na Lokah

Prejšnji teden je bila v podjetju Inpro Novo mesto, v prostorih na Lokah, predstavitev delovanja defibrilatorja, ki je nameščen pri glavnem vhodu v poslovno stavbo podjetja Loke 4 in je na voljo za vse, ki bi ga potrebovali v bližnji okolici.

Defibrilator je sposoben zaznati zastoj srca pri človeku in s pomočjo električnega sunka lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje. V Sloveniji namreč zaradi zastoja srca dnevno umre od 5 do 6 ljudi.

Na predstavitvi prejšnji teden, ki jo je vodil predstavnik dobavitelja defibrilatorja, je bilo predstavljeno delovanje AED aparata in tudi, kako nudimo pomoč osebam z zastojem srca v primeru, če v bližini nimamo defibrilatorja, kar bi bilo priporočljivo, da bi znala vsaka odrasla oseba, kajti nikoli ne vemo, kdaj bo kdo od nas potreboval pomoč. Predstavitve se je poleg zaposlenih v podjetju udeležilo tudi več krajanov iz bližnje okolice.

V občini Straža je to zdaj že tretji aparat. Iz podjetja Inpro, ki ga vodi Boris Lavrič, so sporočili, da je defibrilator, ki so ga kupili in namestili, namenjen vsem, ne zgolj zaposlenim.

S predstavitve na Lokah (foto: Inpro, d. o. o.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+

Foto: Inpro, d. o. o., Novo mesto

C. R.