Pomagajmo občanki Greti Gardner, ker policija ne ukrepa

Skupna fotografija Roberta Goloba in Faile Pašić, zavite v hidžab. (vir: arhiv)

V teh dneh je uporabnica ene od ljubljanskih taksi služb na Instagramu objavila skrajno neprijetno izkušnjo z enim od voznikov taksija. Ko je šla domov z Metelkove, je vzela prvi taksi, ki je stal spredaj. Na koncu pa jo je voznik, ki ni bil Slovenec, zgrabil. Komaj je prišla iz taksija in ga je morala na silo odriniti.

 

Zapis je zaokrožil po družbenih omrežjih, po informacijah, ki krožijo po Ljubljani in bi o tem morala vedeti policija, naj bi bil napadalec Mustafa Alnajjar, osumljen posilstva, trgovanja z drogami … ter bivši partner vsem znane, najbolj pa stranki Gibanje Svoboda Faile Pašić.

Sodeč po komentarjih, ki so sledili zapisu občanke Grete Gardner, pa to ni osamljen primer. “Pač take situacije so se že večkrat zgodile z Metrojem, ne vem, kako lahko sploh še poslujejo. Groza, res. Ne upam se več sama v taksi, ker sem take prigode slišala na internetu in ne od prijatelji/družine,” je komentirala ena od uporabnic.

Greta Gardner je zapisala:

“Ena objava za moje Slovence; potrebujete aplikacijo Uber! Metro je v redu, ampak ne zaščiti stranke. Včeraj sem šla domov z Metelkove (Metelkova ni več, kar je bila pred 10 leti) in sem vzela prvi taksi, ki je stal spredaj. Mislim, da je celo pisalo Metro. Na koncu me je tip (ne Slovenec) zgrabil in me prisilil, da bi mu dala poljub. Komaj sem prišla iz taksija in ga morala na silo odriniti. Če bi vedela, kdo je ta čudak, bi ga prijavila. Ljubljana nujno potrebuje Uber in kamere, drugega ni.”

Faila Pašič in Robert Golob (vir: arhiv)
Zakrita Faila Pašič (Bišič) iz Gibanja Svoboda, ob njej Mustafa Alnajjar, nasproti Jaša Jenull je tako zakrita in preoblečena v Palestinko v Ljubljani 14. 5. 2021, skupaj s svojim zasebnim spremljevalcem in azilantom Mustafom Alnajjarjem (obdolženim posilstva mladoletnice) protestirala proti prejšnji vladi. (vir: arhiv)

A. L.