Položnice za električno energijo več kot polovico nižje

pixabay.com

Odjemalce elektrike so ta mesec presenetili računi, ki so jih dobili za električno energijo. Ti so namreč za več kot polovico nižji od računov, ki bi jih prejeli sicer. 

Vlada je namreč januarja z interventnim zakonom posegla v zviševanjem cen energentov in med drugim odjemalce električne energije oprostila plačila omrežnine ter ostalih prispevkov, ki jih s položnico za elektrike plačamo poleg porabe same električne energije. Slednje se na položnicah pozna kot polovično znižanje računa.

Tovrsten ukrep bo veljal za mesece februar, marec in april.

Zanimivo pa je, da GEN-I, podjetje, v katerem je Robert Golob posredno še vedno “glavni”, računov za februar še ni poslal, njihov izgovor je bizaren. Na spletni strani so zapisali: “Februarski računi bodo zaradi sprejetja interventnega zakona za zajezitev energetske krize izstavljeni kasneje kot običajno. Zaradi omenjenega zakona bodo računi nižji, pričakujete pa jih lahko v prihodnjih dneh.”

Zakaj je ostalim prodajalcem električne energije uspelo pravočasno spremeniti računalniški program in poslati pravilne račune (z nižjimi zneski) ter zakaj ne tudi GEN-I, še preverjamo. Pa tudi, kaj bo to pomenilo za podjetje, ki je v državni lasti.

Obvestilo GEN-I:

Spletna stran GEN-I

M. D.