Politico: Objavljena kopica lažnih trditev, ki škodijo Sloveniji!

Novinarka bruseljskega portala Politico Lili Bayer v svojem torkovem članku ni preverila kopice lažnih trditev – sklicevala se je zgolj na vire z leve, protivladne strani! Odgovorov, ki jih je na svoja vprašanja prejela po uradni poti, ni upoštevala.

Lili Bayer, novinarka bruseljskega portala Politico, ki piše nepreverjene stvari (neumnosti).

Včeraj smo bili priča pravemu stampedu poročanj posameznih novinarskih hiš, kako da je predsednik slovenske vlade Janez Janša menda grdo napadel Lily Bayer, novinarko bruseljskega spletnega medija Politico, ki naj bi v torek objavila domnevno analitični članek na tem portalu. Članku je dala naslov Znotraj slovenske vojne proti medijem, v njem pa zapisala, da premier Janša z napadi na novinarje ustvarja ozračje strahu.

Janša je bil do Bayerjeve res kritičen, res pa je tudi, da je Lily Bayer lagala.  

Janša je v torek na Twitterju zapisal, da ji je “bilo naročeno, da ne pove resnice, tako da je navajala večinoma ‘neznane’ vire s skrajne levice in namenoma ni upoštevala virov z imeni in integriteto”. “To je žal Politico – laganje za preživetje,” je dodal.

Vladni urad za komuniciranje pa je objavil, da jim je novinark pred tem poslala več vprašanj, odgovorili so ji, odgovorov ni upoštevala in jih ni objavila.

Vprašanje je seveda, če je bil to sploh njen namen in namen tistih, ki ji iz Slovenije suflirajo takšna početja, ki škodijo celotni državi. Odgovori so na voljo tukaj 

Še nekaj dejstev o medijih v Sloveniji:

– Slovenski zasebni mediji so pretežno v lasti levih tajkunov.

– Vlada je prek medijskega razpisa (pretežno levim medijem) podelila 2,6 milijona evrov in še na desetine milijonov iz interventnih sredstev za blaženje posledic koronavirusne bolezni.

– Analiza o medijski pluralnosti, ki jo je opravila Fakulteta za medije, kaže, da imajo večinski mediji močno protivladno, opozicijsko medijsko držo, leva stališča pa prevladujejo nad desnimi, kar je v nasprotju z zapisom na portalu Politico, da so novinarji prisiljeni v samocenzuro.

– RTV Slovenija, državna javna televizija, pa je tako v privilegiranem položaju. Njihovi letni prihodki zgolj iz obveznega plačevanja rtv-prispevka so okoli 100 milijonov evrov. Ne glede na to se posamezni uredniki in novinarji pri svojem delu obnašajo kot nekdanji družbeni delavci oz. levičarski politični aktivisti.

Skratka, v Sloveniji ni nobene strahovlade, ki bi jo bili novinarji deležni s strani vlade in njenega predsednika. Vse to so izmišljotine posameznikov, ki želijo Slovenijo oblatiti v tujini. In so začeli politični boj z domačega prizorišča, kjer niso uspešni, prenašati na evropska tla.

Članek na portalu Politico je dostopen tukaj 

M. P.