Policisti obravnavali 252 migrantov, prevoznika in dva vodiča

(vir: policija.si)

S policijskih uprav in policije poročajo, da so ob koncu tedna (od petka do danes zjutraj – od 6. do 6. ure) izsledili, prijeli in obravnavali 252 nezakonitih migrantov, prevoznika in dva vodiča. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave (Ljubljana) in PU Novo mesto. Nekaj pa so jih v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi.

Prijeti in obravnavani po posameznih policijskih upravah so bili naslednji:

PU Novo mesto: Prijeli 78 migrantov in prevoznika

Policisti so pri opravljanju varovanja državne meje izsledili in prijeli 57 migrantov, in sicer na območju Tanče Gore, Preloke, Balkovcev, Vinice, Perudine, Jerneje vasi, Srednjih Radencev, Dragatuša (PP Črnomelj), Brezja pri  Veliki Dolini, Slovenske vasi, Loč, Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice) in Šentjerneja.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (20), Maroka (16), Kazahstana (7), Bangladeša (6), Tunizije (4), Pakistana (3) in Alžirije (1).

Na mejni prehod Obrežje pa so v noči iz nedelje na ponedeljek (na 13. julij) v tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije našli skritega Maročana. Po zaključenem postopku so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

(vir: PU Novo mesto)

Policisti so v noči iz petka na soboto pri Maharovcu (Šentjernej) ustavili kombi znamke Mercedes avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom  so ugotovili, da 36-letni državljan Avstrije v vozilu prevaža 20 tujcev, ki so pred tem nezakonito  prestopili državno mejo. Državljanu Avstrije so odvzeli prostost in ga pridržali. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 17 državljanov Bangladeša in 3 državljane Pakistana so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 82 migrantov

Med 10. in 12. julijem (v petek in soboto) so prijeli 72 migrantov, včeraj še 10. Prve so prijeli na območju Rajnhava, Male Gore in Ljubljane, včeraj pa na območju Cerknice, Grosuplja in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Afganistana, Pakistana in Alžirije, policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 46 migrantov, od tega so jih 30 vrnili italijanski varnostni organi

Na območju Ilirske Bistrice so obravnavali 22 migrantov, Kopra 18, Kozine in Pirana 1.Največ je bilo Afganistancev (37). Ostali pa so bili državljani Pakistana (4), Palestine (1), Irana (1), Turčije (1), Maroka (1) in Alžirije (1).

PU Maribor: Obravnavali 31 migrantov in vodiča

Danes, okoli 3.15, so policisti na območju Ormoža prijeli 4 Afganistance. Za včeraj pa poročajo, da so nekaj po polnoči na območju Gorišnice skupaj z vodičem prijeli 7 migrantov. Trenutno opravljajo preiskovalna dejanja, nato bo skupina vrnjena v Republiko Hrvaško.

Prav tako so policisti Policijske postaje Ormož včeraj nekaj pred drugo uro zjutraj izsledili 3 migrante. Za petek pa je Policija na svoji spletni strani objavila, da so na območju PU Maribor obravnavali 17 migrantov.

PU Celje: Obravnavali 2 migranta

V soboto so na območju Rogatca izsledili državljana Alžirije in državljana Kosova, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Po izvedenih postopkih so ju predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Murska Sobota: Obravnavali 2 migranta  

PU Kranj: V petek so obravnavali 11 migrantov

Vir: Poročila Policijskih uprav in Policije (spletna stran)

C. R.