Policijska preiskava na Novi24TV! Ali vladajoča politika zlorablja policijo?

Boris Tomašič, voditelj in programski direktor Nova24TV (vir: Siol.net)

Na medijski družbi Nova24TV pravkar poteka policijska preiskava. Kot je na družbenem omrežju X navedel voditelj najbolj gledane oddaje in nosilec svetovnega rekorda Boris Tomašič, je razlog “prijava v politične namene zlorabljene preiskovalne komisije”.

Tomašič je še navedel, da mu bo policija zasegla telefon in računalnik. “10 dni pred volitvami. Naključje? Zagotovo ne,” je zapisal.

Po koncu preiskave bo Tomašič dal izjavo.

“Še pomnite, ko je nekdanja predsednica preiskovalne komisije Mojca Pašek Šetinc, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank izjavila, da je bila komisija ustanovljena za pregon opozicijskih medijev? Po seriji napadov na sejah komisije je danes v prostore Nova24TV in pisarno direktorja Borisa Tomašiča vstopila policija z nalogom za hišno preiskavo. Ni pa preiskava usmerjena zgolj na prostore Nova24TV, temveč tudi na dom direktorja Tomašiča. Pod odredbo, ki odreja preiskavo stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov ter avtomobilov, je podpisana znana sodnica Mojca Kocjančič,” poročajo na Novi24TV

Parlamentarno komisijo, ki preiskuje vladi nenaklonjene medije, je bila ustanovljena na zahtevo koalicije. V dosedanjem delu komisije so se pojavljala številna opozorila, da je komisija zlorabljena za politične pritiske na opozicijske medije, predvsem na njene oglaševalce, saj preiskuje, kdo vse je oglaševal v teh medijih, tudi Novi24TV. V Združenju novinarjev in publicistov že dlje časa opozarjajo na nezakonite metode dela komisije in njeno zlorabo v politične namene.

Namen komisije je pred časom javno razkrila tudi njena prva predsednica Mojca Pašek Šetinc, potem ko so jo vrgli iz stranke Gibanja Svoboda.

Video razkritja Pašek Šetinčeve: https://x.com/i/

A. V.