Policija znanemu novinarju Možini grozi s prisilno privedbo

Saj ni res, pa je, bi lahko rekli. Policija s prisilno privedbo grozi znanemu novinarju Jožetu Možini, ker naj bi na javnem mestu v Ljubljani slikal moškega, ki je hodil za njim in ga nadlegoval. Namesto, da bi preganjala moškega, policija zdaj preganja Možino, je razkril slednji.

 

Na moškega je Možina opozoril 19. aprila, ko je na družbenem omrežju X svoje sledilce povprašal, ali kdo pozna moškega, ki se je malo pred tem v Ljubljani drl nanj in ga nekaj sto metrov hoje nadlegoval. “Če sem prav razumel ga moti moje delo in je sposoben vse mogoče. Bo ga policija lahko malo umirila?” je zapisal, ob tem pa pripel tudi sliko moškega.

No, namesto, da bi policija moškega poiskala in ga kaznovala, se je zdaj spravila na Možino. Ta je tako kot osumljenec kaznivega dejanja neupravičenega slikovnega snemanja prejel vabilo na zaslišanje. V kolikor se ga ne bo udeležil, mu grozi prisilna privedba, izhaja iz obvestila, ki ga je novinar objavil na omrežju X.

“Noro – globoka država je očitno v naletu proti novinarjem, ki nismo na ‘liniji’. Namesto, da bi policija preganjala moškega, ki me je nadlegoval na javnem mestu, skupaj z drugimi, ki so mi že večkrat fizično grozili  (ne le meni) – sem osumljenec jaz – in grozijo mi s prisilno privedbo. Tako ne gre več naprej, tonemo v totalitarizem,” je zapisal.

Objavil je še eno sliko istega moškega s predstavitve njegove knjige v ljubljanskem Konzorciju, na kateri je moški z rdečo zvezdo in vzkliki motil predstavitev knjige. “In take provokatorje in nasilneže policija ščiti? Seveda se ne bom pustil ustrahovati,” je ob tem zapisal Možina.

A. V.