Policija prijela storilca drzne tatvine

Policija je prijela 70-letnico in 53-letnika z območja Kočevja, ki sta v četrtek v Šmartnem v Tuhinju poskusila iz stanovanjske hiše zbežati z ukradeno gotovino. 

Ženska je stopila v stanovanjsko hišo in jo preiskala, pri tem pa so jo zalotile tri stanovalke. Osumljenka je hotela s kraja zbežati skupaj z gotovino, ki jo je našla v hiši, vendar so ji stanovalke med prerivanjem uspele gotovino odvzeti.

Osumljenka je zbežala s kraja in prisedla v osebno vozilo, v katerem jo je čakal moški, ki je med begom tudi grozil oškodovankam, naj se umaknejo. Oba osumljena sta se nato s kraja odpeljala.

Oškodovanka  je policistom sporočila tudi registrsko številko vozila, ki so ga policisti kmalu za tem izsledili na območju Trojan.

Policisti so 70-letni  osumljenki iz območja Kočevja in 53-letnemu osumljencu iz območja Kočevja odvzeli prostost, ter ju v petek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil  pripor. Oba osumljena sta bila s strani policije že večkrat obravnavana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

K. R.