Policija prepoznala mladca, ki sta se norčevala iz nje na Rudniku

Policija je prepoznala objestneža, ki sta se v začetku marca norčevala iz policijske patrulje, ki je prispela v garažno hišo na Rudniku, kjer so potekale nelegalne avtomobilske dirke.

 

Kot so sporočili s policije, je eden od mladcev oviral prehod patrulji in med drugim udaril po policijskem vozilu. Ker gre za tujca, ki mu je ob koncu aprila poteklo dovoljenje za začasno prebivanje, so na pristojno upravno enoto podali zadržke za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje, kar najverjetneje pomeni, da mu dovoljenje ne bo podaljšano.

O dejanju drugega mladca, ki je spodbujal in snemal dogodek, pa so seznanili starše, prav tako so zaradi kršitev cestno prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policija je tudi nadaljevala tako preventivno delo ter kontrole na lokacijah, kjer se pogosto dogajajo kršitve oziroma “driftanje”, pri čemer je na območju Policijske uprave Ljubljana v 25 primerih zaznala ali bila obveščena o različnih kršitvah.

Skupno so v povezavi s tem v obdobju dveh mesecev izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa, so sporočili.

A. V.