Policija: Pregled dogodkov za 2. februar

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 142 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume  kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja  tuje  stvari  in  tatvin.  Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli.

Zasegli avtomobil: Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Gornji Paki nekaj po 20. uri ustavili voznika, ki je vozil avtomobil Audi A3 brez nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili,  da 35-letni večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil p je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Audi A3 so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina goriva: Med 30. januarjem in 1. februarjem je na parkirnem prostoru na Otočcu nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil ter odtujil okoli 100 litrov goriva.

V Sevnici so bili sinoči nekaj  po 20. uri obveščeni o prometni nesreči v Podvrhu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in peš pobegnil s kraja nesreče.  Izsledili so ga na območju Krškega, 21-letni povzročitelj nesreče je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola.

Mejne zadeve in tujci: Policisti PMP Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak odkrili dva tujca, ki sta se skrita med tovorom
poskušala  izogniti  mejni  kontroli  in  nezakonito  vstopiti v Slovenijo. Državljana Afganistana so po zaključenem  postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

M. D.