Policija poroča o več vlomih in tatvinah

S Policijske uprave Novo mesto poroča o novih štirih vlomih na Dolenjskem in vlomu v gostinski lokal v Črnomlju. Materialna škoda znaša okoli 12.400 evrov, vlom v gostinski lokal še preiskujejo.

V Šentlovrencu pri Trebnjem je sinoči, med 18. in 21. uro, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel denar in nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Na delovišču na Topliški cesti v Novem mestu je v preteklih dneh, med 15. in 17. februarjem, neznanec vlomil v gradbeni zabojnik in ukradel električno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

Včeraj, med 10. in 11. uro, je v Črešnjevcu pri Semiču nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila ukradel torbico z dokumenti, denarjem in mobilnim telefonom. Lastnika je oškodoval za 800 evrov.

Na parkirnem prostoru v Šentrupertu je včeraj, med 9. in 20. uro, nekdo vlomil v osebni avtomobil in ukradel denarnico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za 1600 evrov.

V noči iz nedelje na ponedeljek, 17. februarja, pa je v Črnomlju nekdo razbil okno gostinskega lokala in v notranjosti izpraznil vsebino gasilnega aparata. Okoliščine kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari policisti še preiskujejo.

C. R.