Policija o umoru v Sevnici

Matjan Štern, Policijska postaja Sevnica (vir: policija)

Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave je danes javnosti predstavil več podrobnosti o umoru, ki ga je v kraju pod Lisco izvršil 47-letni moški, ki je ubil svojo partnerico.

Matjaž Štern je povedal, da se je v torek, okoli 18. ure, na policijski postaji zglasil 47-letni moški, skupaj s šestimi mladoletnimi otroki. V pogovoru je policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva.

Iz pogovora so razbrali sumljive okoliščine. Odšli so na kraj, z njimi tudi ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom zdravstvenega doma Sevnica. Na naslovu bivanja so našli truplo 41-letne ženske.

Zdravnik je potrdil smrt. Pri pregledu trupla so našli sledove nasilja. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so se v delo vključili strokovnjaki sektorja kriminalistične policije, ogled kraja pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu dežurne okrožne državne tožilke.

Policisti in kriminalisti so pozno v noč zbirali obvestila in preverjali okoliščine dogodka. Na podlagi odredbe preiskovalne sodnice je bila v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani opravljena sodna obdukcija.

Pri obdukciji so našli stare  in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla.

Osumljeni  je  še  vedno v pridržanju in bo po zaključenih nujnih preiskovalnih dejanjih  s kazensko ovadbo priveden  pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem. Policisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Za šest mladoletnih otrok je poskrbel Center za socialno delo.

Kriminalisti bodo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

S policije so sporočili, da je zaradi varovanja interesa mladoletnih otrok njihovo obvestilo za javnost bolj skopo, več podrobnosti in okoliščin, ki so privedle do tega tragičnega dogodka, zato ne morejo razkrivati.

M. D.