Pogrešana Patricija Blatnik in Žiga Škufca

Patricija Blatnik

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da svojci od 24. 3. od večernih ur pogrešajo 19-letno Patricijo Blatnik iz Primče vasi v Zagradcu in 17-letnega Žigo Škufca s Hriba pri Hinjah, občina Žužemberk.

Žiga Škufca

Pogrešana naj bi se 24. 3. odpeljala s Hriba pri Hinjah proti Novemu mestu z osebnim avtomobilom Renault clio, rdeče barve, registrskih oznak LJ 05-KLT. Zadnjič sta bila opažena v kinematografu na Topliški cesti v Novem mestu. Patricija Blatnik je bila oblečena v črno trenirko in v bundo zeleno rjave barve, Žiga Škufca pa v modre hlače, sivo jopico in črno bundo.

Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešanih, vendar ju do tega trenutka še niso izsledili. Policija prosi vse, ki bi opazili pogrešana ali opisano vozilo ali karkoli vedeli o njunem izginotju, da to takoj sporočijo policistom na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Včeraj, v torek popoldne, je Urad RS za zaščito in reševanje sporočil, da je na širšem področju Suhe Krajine potekala iskalna akcija dveh pogrešanih oseb. V akciji so sodelovali gasilci PGD Žužemberk, Dvor, Ajdovec, Hinje in Dolenjske Toplice, občani ter policisti. Pogrešanih niso našli.

C. R.