Podmladek SDS: “V Svobodi smo le en študentski bon stran od socializma”

Vlada Roberta Goloba razmišlja, da bi namesto trenutnih študentskih bonov uvedla študentske menze, kot smo jih poznali v času socializma. Na slednje so se danes odzvali tudi v Slovenski demokratski mladini (SDM), podmladku SDS, kjer idejo označujejo kot noro in napovedujejo, da bodo naredili vse, da do njene uresničitve ne pride.

 

V SDM vladne načrte ocenjujejo kot napad na urejen sistem študentske prehrane. “To potezo Golobove vlade vidimo kot nizkoten napad na slovenske študente in študentke,” so zapisali.

Napovedujejo, da bodo naredili vse, “kar je v naši moči, da do te nore ideje vlade ne pride”. Podpirajo tudi peticijo Študentske organizacije Slovenije, ki je danes pričela z zbiranjem podpisov proti ukinitvi sistema subvencionirane študentske prehrane.

“Vlada je v začetku leta sprva podražila študentsko prehrano. Minister Luka Mesec je nato obljubil, da bo v dialogu s študenti to napako popravil, sedaj spoznava, da je najlažje ta sistem enostavno ukiniti. V Slovenski demokratski mladini temu absolutno nasprotujemo. V Svobodi smo le en študentski bon stran od socializma,” so slikoviti.

A. V.