Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Policijska uprava Novo mesto poroča, da je v petek, 27. 10., okoli 19.30 občan policiste opozoril na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Žabji vasi (Novo mesto) vijugal po vozišču, večkrat zapeljal na pločnik in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 68-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa na Šmarješki cesti v Novem mestu so policisti v noči na soboto, 28. 10., ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 27-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V soboto, 28. 10., popoldne pa so policisti v Šentrupertu ustavili 25-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

C. R.