Pod Gorjanci vlomili v tri stanovanjske hiše

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o treh vlomih v stanovanjske hiše in 11 prijetih nezakonitih migrantih. Vsi vlomi so se zgodili na območju pod Gorjanci, migrante so prijeli v Bušincu in Vrheh, del še v Ločah. Gre za podatke od torka do petka zjutraj, od 24. do 27. decembra 2019.

V sredo zjutraj so bili policisti obveščeni o dveh vlomih v stanovanjski hiši v Šentjoštu, to je kraju pod Gorjanci. Oba vloma naj bi se zgodila prejšnji večer, ko so bili domači zdoma. V enem primeru so naredili za okoli 800 evrov škode, v drugem za okoli 500 evrov. Skupno okoli 1300 evrov škode.

V četrtek zvečer pa so neznanci izkoristili kratkotrajno odsotnost domačih in med 17. in 20. uro vlomili v stanovanjsko hišo v Kavcah pri Brusnicah. Pregledali so vse prostore in odnesli denar in še nekaj drugih vrednejših predmetov. Po prvih ocenah so naredili za več tisoč evrov škode.

Prijeli 11 nezakonitih migrantov

S PU Novo mesto še poročajo, da so policisti iz Dolenjskih Toplic v četrtek zjutraj v bližini kraja Bušinec prijeli štiri Alžirce. Novomeški policisti pa so nekaj kasneje, okoli poldneva, v bližini naselja Vrhe nad Dolžem (pod Gorjanci) prijeli še tri Maročane. Brežiški policisti so v četrtek zvečer v kraju Loče pri patruljiranju ob državni meji prijeli štiri tujce, šlo naj bi za dva Alžirca, Maročana in Tunizijca. Postopki s tujci še niso zaključeni, poročajo s policije.

C. R.