Počivalšek odkrito o delu v prejšnji in sedanji vladi

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter predsednik SMC (vir: Wikipadija)

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je tudi predsednik stranke SMC, je v intervjuju za sobotno prilogo Dela med drugim primerjal vse tri koalicije, v katerih je bil minister.

Dejal je, da zdajšnja vlada dela dobro, vlada Marjana Šarca pa je bila kot gledališče, glavni igralec je igral, da zgodbo vodi, za njim pa je zadeve vodil režiser.

Na vprašanje novinarke, ali je zadovoljen z odnosi v koaliciji, je Počivalšek odgovoril:

“Vsaka koalicija je naporna, nobena ni preprosta. Imam to srečo ali pa nesrečo, da je to moja tretja koalicija. V koaliciji Mira Cerarja je imela SMC veliko premoč, a smo vseeno delali previdno in z občutkom do manjših partnerjev, bi rekel, da podobno zdaj dela SDS z nami. Pa če to verjamete ali ne.

Vlada Marjana Šarca se z vsebinskimi zadevami ni ukvarjala. Vse skupaj je bilo videti kot nekakšno gledališče: glavni igralec je igral, da zgodbo vodi, za njim pa je režiser peljal zadeve, kot jih je peljal in jih je zrežiral do tega, da smo se ukvarjali predvsem sami s seboj. Ta zgodba nas je stala stabilnosti in verodostojnosti, mi smo bili v Šarčevi koaliciji bolj na stranskem tiru kot kdajkoli.

Sedanja vlada je odgovor na nesposobnost prejšnjega premiera, da bi voljo koalicijskih partneric povezal v kaj večjega oziroma v kaj več kot črko na papirju. Ta vlada dela dobro in je sposobna učinkovito upravljati državo, čeprav ji del javnosti ni naklonjen, tega sem se zavedal že ob vstopu v koalicijo. Za državo je pač bolj pomembno, da imamo vsebino kot umetniški vtis, in to je ključna razlika med to in prejšnjo vlado.”

Vir

C. R.