Počilo med Golobom in Bobnarjevo

Nekdanji direktor v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar sta se morala posloviti, ker sta spregovorila o Golobovih pritiskih na policijo. (vir: arhiv)

V vladi je prišlo do prvega večjega nesoglasja, ki odmeva tudi v javnosti. Počilo je med Robertom Golobom in Tatjano Bobnar, ministrico za notranje zadeve. Razlog je v tem, da Bobnarjeva vztraja pri imenovanju Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije.

Lindava je vlada prejšnji teden sicer ponovno imenovala zgolj za vršilca dolžnosti generalnega direktorja, za šest mesecev, kar pomeni, da mu niso dodelili polnega mandata, kot je to želela Bobnarjeva.

Po poročanju medijev imenovanju Lindava nasprotuje Robert Golob. V njegovih krogih Lindavu in s tem tudi Tatjani Bobnar očitajo, da nista “očistila” policije. Na Bobnarjevo naj bi izvajal pritisk tudi državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec. Bojan Požar pa danes navaja, da si Črnčec želi postati minister in zamenjati Bobnarjevo.

Nekateri sicer omenjajo odstop Tatjane Bobnar, nekdanji državni sekretar Franc Kangler pa je včeraj zna Twitterju zapisal:

“Ne bo odstopila, po mojih zanesljivih informacijah NPU, ki ga usmerja državno tožilstvo, dela intenzivno na GEN I, pri čemer se bojim, da bo poskrbela, da bo moral odstopiti nekdo drug. Ve se, kdo!”

S tem je namignil prav na Goloba.

M. D.