Po volitvah se lahko zelo hitro vse spremeni

(vir: Twitter)

“Po nedeljskih volitvah se lahko vse čez noč spremeni, tudi v primeru volilne zmage Roberta Goloba, saj še zdaleč ni nujno, da bo Golob mandatar za sestavo nove vlade.

Ne samo zato, ker naj bi se tik pred volitvami “pričakovano zlomil” (kar so, zanimivo, nekateri poznavalci napovedovali že pred dvema mesecema!), ampak predvsem zato, ker njegove sedanje afere (tuji bančni računi, Furs, Bosna in Hercegovina …) ne morejo kar tako izpuhteti, izginiti, temveč bodo Goloba bremenile še naprej.

Kar bo ovira ozadju tranzicijske levice, zato ga utegnejo umakniti nazaj na energetiko (beri: privatizacijo GEN-I).”

Tako danes na svojem pozareport.si na podlagi virov iz stranke Gibanje Svoboda povzema novinar in lastnik Bojan Požar.

V nadaljevanju navaja:

“Če Golob na nedeljskih parlamentarnih volitvah ne bo zmagal, če – torej – ne bo leve vlade, pa bo stranko Gibanje Svoboda zelo verjetno, vsaj operativno, prevzela družina Kos. Marta Kos, vidna članica Gibanja Svoboda in svakinja Tjaše Slokar Kos (direktorice informativnega programa na POP TV – op.), ima namreč bistveno večje ambicije: dobiti nominacijo tranzicijske levice za jesensko kandidaturo za predsednico države.”

Marta Kos je bila zavedena tudi kot sodelavka SDV (pogovorno Udbe). Njen dosje SDV je imel številko -0014000-05448. Številke od 14000 do 14999 so številke dosjejev in hkrati registracijske številke stalnih virov na zvezi uslužbencev, pripadnikov rezervne sestave in registriranih sodelavcev SDV.

Prihaja s Koroške, njen brat je Drago Kos, akter številnih afer (Depala vas, sodeloval v montirani aferi Patria). Drago Kos je mož Tjaše Slokar Kos (POP TV). Na listi Gibanje Svoboda kot kandidatka za poslanko kandidira Mojca Kert, nekdanja žena Mirana Kosa, brata Draga in Marte Kos.

Marta Kos je bila nekdanja dopisnica RTV Slovenija iz Nemčije, nato je po politični liniji postala veleposlanica, najprej v Nemčiji in nato v Švici, od koder je iz javnosti še neznanih razlogov odstopila.

M. D.