Po neuradnih podatkih preko 1300 okužb

(vir: UKC Ljubljana)

Včeraj so začeli veljati nekateri novi ukrepi za preprečitev širjenja novega koronavirusa, med drugim tudi omejitev gibanja v času od 21. do 6. ure. Ukrep je bil v državi po dostopnih podatkih spoštovan, javno mu je nasprotovala le peščica oseb v Mariboru. Na tamkajšnjem Glavnem trgu se je namreč sinoči zbralo okoli 70 protestnikov, navzoča je bila tudi policija. V Ljubljani in ostalih mestih po Sloveniji je bilo mirno.

Na dogajanje v Mariboru, kjer so posamezniki na družbenih omrežjih objavljali novice, se je odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je zapisal, da število okužb raste in pozval: »Streznite se.«

V nadaljevanju je zapisal, da vse, ki se norčujejo iz zelo resne situacije, nasprotujejo nujnim ukrepom za zmanjšanje stikov in posledično okužb, ki to razpihujejo, ponovno poziva k treznosti in odgovornosti. “Ogrožate zdravje in življenja. Današnje število okužb je rekordno. Ukrepi so nujni,” je dodal.

Portal siol.net pa je zjutraj zapisal, da je bilo včeraj potrjenih 1323 novih okužb, kar je rekordno število. Uradno bodo podatki znani dopoldan. Popoldan pa bodo nato znani še podrobnejši podatki.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin pa je zjutraj na Twitterju objavil fotografijo in pri tem zapisal: “Pravi motiv za današnji dan, ki ga ne bomo pozabili. Da bi še kdaj videli to in mnoge druge panorame, pa danes ostanite doma, če se le da.”

C. R.