Po državi hišne preiskave, dva osumljenca pridržana

Covidno potrdilo

Kriminalisti so danes zjutraj po državi začeli izvajati operativne aktivnosti na območju več policijskih uprav v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

Po poročanju medijev naj bi šlo za neupravičeno izdajo različnih potrdil – za šport, za delo, pa tudi o prebolelosti covida-19. Potrdila naj bi bila izdana tako na primer tudi celo brez pregledov.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so danes zjutraj skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj in Nova Gorica začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav.

Na podlagi sodnih odredb izvajajo več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije.

Predkazenski postopek poteka zoper večje število osumljenih oseb, pridržana sta dva osumljenca, predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Več o preiskavah bo znano popoldne.

C. R.